انواع قالب تولید محتوا
انواع قالب تولید محتوا متفاوت هستند و ازاینجهت میتوان به روشهای مختلفی اقدام به تولید محتوا برای سایت و دیگر شبکههای اجتماعی کرد. محتوا سلاح گرم بازاریابان است؛ چرا که با کمک آن میتوانند برای مخاطبان هدف ارزشآفرینی کنند، بهعنوان متخصص حوزه کاری خود شناخته شوند، ترافیک ورودی به وبسایت را بیشتر کنند و به جایگاههای بالاتر صفحه نتایج برسند.
فرمت های تولید محتوا بهعنوان یکی از روشهای اصلی تعامل و آگاهیبخشی به مخاطبان هستند که با روشهای مختلفی قابلانجام هستند. در حقیقت آشنایی با انواع روشها و قالبهای تولید محتوا به ما کمک میکند محتوایی تولید کنیم که با نوع مخاطب هدف هماهنگی کامل داشته باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص تولید محتوا با بوتیک بازاریابی اکرم برنجی تا انتهای این مقاله همراه باشید.
انواع قالب تولید محتوا
لازم است بدانید که مهمترین قسمت قبل از تولید محتوا انتخاب انواع قالب تولید محتوا است؛ زیرا پس از اینکه شما پیامتان را انتخاب و تصمیم به انتقال آن به مخاطب میگیرید باید درباره نحوه استراتژی تولید محتوا نیز تصمیم بگیرید. اصولاً بهطورکلی میتوان انواع قالب تولید محتوا یا بهعبارتدیگر نحوه تولید محتوا را به 4 دسته اصلی تقسیم کرد:
- تولید محتوای متنی
- تولید محتوای صوتی
- تولید محتوای ویدئوی
- تولید محتوا تصویری
در واقع شما برای انتقال پیامتان میتوانید هرکدام از روشهای فوق را انتخاب کنید. البته باید گفت که جنس پیام و مخاطب پیام ممکن است انتخاب فرمت های تولید محتوا را تحت تاثیر قرار دهند. برای مثال درصورتیکه مخاطب شما کودکان زیر 5 سال هستند تولید محتوای متنی به معنای شکست شما است. در ادامه به توضیح بیشتر هر یک از انواع قالبهای تولید محتوا پرداخته شده است.
- انواع قالب تولید محتوا؛ محتوای متنی
طبق تحقیقات جهانی انجام شده و کاوشهای ما در بوتیک بازاریابی اکرم برنجی در حوزه انواع قالب تولید محتوا همواره محتوای متنی توانسته بیشترین اعتماد مخاطب را جلب کند. در حقیقت اگر دقت کنید خواهید فهمید که خود ما نیز به محتوای متنی بیشترین اعتماد را داریم. برای مثال مقالات پژوهشی در قالب نوشته منتشر میشوند. همچنین در بین مجموعههایی که هم کتاب و هم فیلم آنها موجود است کتابشان بیشتر جنبه یادگیری دارد و فیلم بیشتر جنبه سرگرمی را به خود میگیرد و بهطورکلی نوشته حس اعتماد در ما برمیانگیزد.
لازم به ذکر است که این محتوای متنی خود در فرمتهای متفاوتی تولید میشود. از جمله فرمت های تولید محتوا آفلاین و آنلاین هستند که در ادامه به معرفی رایجترین آنها میپردازیم. معمولاً محتوای متنی کاربردهای متنوعی دارد نظیر اطلاعرسانی، جمعآوری داده از طریق پرسشنامه و…؛ اما اصلیترین هدف تولید محتوا در فضای وب سئو یا بهینهسازی برای موتورهای جستوجو جهت جذب مخاطب بیشتر است. البته باید گفت که انواع قالب تولید محتوا بهصورت متنی معایبی نیز دارد که در زیر به آنها اشاره شده است:
- در بسیاری از مواقع افراد حوصله مطالعه محتوای متنی را ندارند.
- نسبت به سایر قالبهای محتوا نظیر ویدئو و تصویر رنج مخاطب کمتری دارد.
- محتوای صوتی
یکی دیگر از انواع قالب تولید محتوا، محتوای صوتی است. بهطورکلی میتوان گفت که صوت و انواع جلوههای صوتی در بازاریابی محتوا میتواند تأثیر مضاعفی نسبت به قالب متنی داشته باشد و به همین علت در سالهای طلایی رادیو بسیاری از محتواهای صوتی ازجمله کمدی، درام، کنسرتهای موسیقی کلاسیک، اخبار و گزارش برای میلیونها آمریکایی پخششده است.
همانطور که میدانید پادکست نمایانگر تکامل دیجیتال پخش رادیویی است و شامل ساختن یک یا چند فایل صوتی است که بهصورت اپیزودی منتشر میشوند و اغلب از طریق اینترنت و در فرمت mp3 منتشر میشود. در کل میتوان گفت که محتوای صوتی یک روش واضح و مختصر برای بازاریابان است و میتواند وسیلهای قدرتمند باشد تا یک ایده، محصول و اطلاعات را به مخاطبان طاقتفرسا معرفی کند.
یکی از برجستهترین ویژگیهای پادکست قابلیت اشتراکگذاری آن است که مخاطبان با استفاده از خوراک RSS، ایمیلها، وبلاگ و.. میتوانند در جریان محتوای جدید قرار بگیرند. از مهمترین معایب فرمت های تولید محتوا بهصورت صوتی نیز میتوان به پر هزینه بودن استفاده به دلیل صرف پهنای باند بالا و ازدستدادن مخاطبان به دلیل انتشار محرمانه محتوا اشاره نمود.
در انواع قالب تولید محتوا به شکل صوتی بهتر است تولیدکنندگان نسبت به بهروزرسانی اطلاعات خود اقدام کنند و بسیار بخوانند و بشنوند تا با سلایق و خواستههای مخاطبان آشنا شوند. همچنین نوع محتوای صوتی نیز از مواردی است که تولیدکننده محتوا برای افزایش موفقیت خود باید به آن توجه کند.
- محتوای ویدئویی
یکی دیگر از انواع قالب تولید محتوا تولید محتوای ویدئویی است. در سالهای اخیر یکی از روندهای قابلتوجه در رسانههای دیجیتال تأکید بر تولید محتوای ویدئویی بوده است؛ اما این مسئله که چرا بسیاری از صاحبان سرمایه در حال استفاده از محتوای ویدئویی هستند باید مورد بررسی قرار گیرد. اصولاً بسیاری در این زمینه معتقدند که تغییر رویه به استفاده از فرمت های تولید محتوا بهصورت ویدئویی به دلیل تغییر عادات رسانه است و این مسئله که مردم کمتر تمایل به خواندن کلمات دارند در این تغییر رویه بیتأثیر نیست.
به طور معمول محتوای ویدئویی دارای ویژگیهایی نظیر بالابودن جنبه سرگرمی، امکان بالای جلب مخاطب و قابل بازبینی بودن است. در واقع امروزه مدیران بازاریابی محتوا بهخوبی میدانند که با چارچوبهای مشخصشده بهترین موضوع برای تولید محتواهای ویدئویی، تهیه فیلمهای آموزشی و توضیحی، مصاحبههای مسئولان، فیلمهای بدون تاریخ انقضا همچون تهیه غذا و… و ویدئوهای تبلیغاتی هستند.
- محتوای تصویری
محتواهای تصویری یکی از انواع قالب تولید محتوا است که امروزه یکی از پرطرفدارترین محتواهای بازاریابی دیجیتال است. در واقع استفاده روزافزون از رسانههای اجتماعی بصری همچون فیسبوک، توییتر، لینکدین، پینترست، اینستاگرام و… موجب شده تا صاحبان کسبوکار و بازاریابان دیجیتال آنلاین از این نوع محتوا استفاده فراوانی برای رسیدن به اهداف خود و تبلیغات داشته باشند.
از جمله عوامل موفقیت محتواهای تصویری این است که این نوع محتواها توجهها را به خود جلب میکنند. همچنین فرآیند تولید آنها سادهتر بوده و یکنواختی محتواهای متنی را نیز ندارد. آمارها نشان میدهد که محتواهای بصری 93 درصد ارتباطات انسانی را تشکیل دادهاند. از دیگر مزایای محتواهای تصویری امکان انتشار اطلاعات بیشتر در یک محتوا است و استفاده از این نوع محتوا موجب افزایش دنبالکنندگان موضوع میشود.
فرمت های تولید محتوا
لازم است بدانید که نحوه تولید محتوا صرفاً به انواع قالب تولید محتوا خلاصه نمیشود و پس از انتخاب قالب محتوا مرحله بعدی انتخاب درست فرمت های تولید محتوا است. در حقیقت بارهاوبارها شاهد آن بودیم که سلیقه مشتریان تغییر کرده و بهموجب آن تاکتیکهای بازاریابی نیز دچار تحول شدهاند؛ فلذا بازاریابان باید دائماً شیوه و اساس کار خود را تغییر دهند. برای مثال محتوای ویدئویی یک قالب محتوا است؛ اما این ویدئو چه فرمتی خواهد داشت؟ گزارش؟ پخش زنده؟ یا موشنگرافیک؟ به هرکدام از موارد گزارش، پخش زنده، موشنگرافیک و… یک فرمت محتوایی گفته میشود.
دقت داشته باشید که قبل از انتخاب نوع بازاریابیتان حتماً باید به محتوای چیزی که میخواهید از آن درآمد داشته باشید فکر کنید. رایجترین فرمتهای تولید محتوا به شرح زیر است که برخی از آنها برای یک قالب و برخی برای بیش از یک قالب قابل استفادهاند:
- اینفوگرافیک
- دورههای آنلاین
- کتابهای الکترونیکی
- محتوای پژوهشی
- محتوای تعاملی
- پادکستها
- موشنگرافیک
- رپورتاژ
جمعبندی
در نتیجه میتوان گفت که باتوجهبه اهمیت محتوا در دنیای دیجیتال درک و استفاده صحیح از انواع قالب تولید محتوا اهمیت زیادی دارد. در واقع فرمت های تولید محتوا به افراد و کسبوکارها کمک میکنند تا پیامهای خود را به شکل جذاب و مؤثر به مخاطبان منتقل کنند.