ماجرای اشک های واقعی در صحنه یک سریال با دیدن بازیگر نقش امام

وقتی برای اولین بار با گریم مخصوصش وارد خِیلی از جمعیت شد، از گروه سازنده گرفته تا طلبه های واقعی که به پشت صحنه آمده بودند، با حیرتی عجیب مواجه شدند. اولین سکانسش را که اجرا و سخنرانی کرد، آرام آرام صدای گریه های واقعی حاضران بلند شد.


به گزارش ایسنا، امروز ۱۴ خرداد ۱۴۰۲، سی و چهارمین سالگرد ارتحال امام خمینی(ره) ـ بنیانگذار کبیر انقلاب است. در این سه دهه، آثار متعددی مقاطع مختلف زندگی ایشان را دستمایه ساخت قرار داده اند. فیلم سینمایی، تله فیلم، مستند و سریال های نمایشی که هر کدام با پرداختن به این شخصیت مهم سیاسی ایران و جهان، به نوعی به ایشان ادای دین کردند.


در میان این آثار، از آخرین مجموعه های نمایشی که به نقش سیدروح الله خمینی، بنیانگذار انقلاب اسلامی در قاب تصویر پرداخت، سریال «معمای شاه» به کارگردانی محمدرضا ورزی بود. «معمای شاه» ۱۲۰ بازیگر اصلی و ۸۵۳ بازیگر فرعی را در خود جای داده بود و با این حساب پروژه عظیمی برای تلویزیون محسوب می شد.


«معمای شاه» سال ۹۴ روی آنتن رفت و ساخت آن حدود پنج سال به طول انجامید. در این سریال تاریخی شکرخدا گودرزی، بازیگر سینما و تئاتر نقش امام خمینی(ره) را ایفا کرد.


به گفته ورزی، بعد از ۲۵ بار گریم برای ایفای نقش امام (ره)، در نهایت حضور شکرخدا گودرزی قطعی شد.


«معمای شاه» و حاشیه هایش


«معمای شاه» یکی از پرحاشیه‌ترین سریال‌هایی بود که از صداوسیما پخش شد. تولید این مجموعه در زمان ریاست ضرغامی در صداوسیما آغاز شد و تا دوره حضور سرافراز در این مسند به طول انجامید. محمدرضا ورزی تاکید داشت که در روایت داستان، به مدارک و اسناد متعددی استناد کرده است، با این همه در طول پخش حواشی زیادی به لحاظ نوع روایت تاریخ و همچنین بازسازی برخی چهره های خاص، گریبان «معمای شاه» را گرفت.


طی این سال ها قبل از شکرخدا گودرزی، بازیگران دیگری چون جمشید هاشم‌پور، ولی‌الله مومنی، محمد آزادی و عبدالرضا اکبری ایفاگر نقش امام خمینی(ره) بودند اما تا اینجا آخرین بازیگر ایفاکننده این نقش تاثیرگذار، شکرخدا گودرزی بوده است که به گفته خودش متفاوت ترین نقش امام (ره) را ایفا کرد.


ماجرای اشک های واقعی در صحنه یک سریال با دیدن بازیگر نقش امام (ره)


شکرخدا گودرزی برای حضورش در این پروژه تاریخی یک شرط گذاشته بود و آن هم دوبله کار بود.


او در گفت و گویی که سال ها پیش با ایسنا انجام داد، تاکید کرده بود بازی در نقش امام حس و حالی دارد که آدم از بیانش قاصر است.


این بازیگر همچنین گفته بود که ایفای چنین نقشی برای هر بازیگری می‌تواند یک آرزو باشد.


گودرزی یادآور شده بود که قبل از او از شش نفر دیگر تست گریم گرفته بودند و قرار بود افراد دیگری این نقش را بازی کنند اما خودش گفته بود: «قرعه‌ی فال به نام من دیوانه زدند.»


گودرزی شرطی که برای بازی در نقش امام(ره) گذاشته بود این بود که کار دوبله شود؛ چون بارها تاکید کرده بود با وجودی که همه حالات و حرکات را می‌تواند ایفا کند ولی اگر سخن گفتنش به این حرکات شبیه نباشد، مردم قبولش نمی‌کنند.


بازیگر نقش امام خمینی(ره) همچنین درباره استرس هایی که برای ایفای این نقش داشت هم گفته بود که شب فیلمبرداری خوابش نمی‌بُرد و اضطراب عجیبی وجودش را فرا گرفته بود.


گریه واقعی طلبه‌ها از اولین حضور بازیگر نقش امام در «معمای شاه»


وی در جایی دیگر، خاطره اولین سکانس «معمای شاه» که در بیت امام(ره) در قم فیلمبرداری شد را روایت کرده است.


گودرزی در این زمینه بیان کرده است: «خرداد و تیر در آن گرمای سوزان بود که با آن همه لباس و گریم نبایستی تعرق ایجاد می‌شد. این کار یک نوع تکنیک و مراقبه در بازیگری به حساب می‌آمد. آن روز ۳۰۰، ۴۰۰ طلبه را از حوزه آوردند. بعد یک سخنرانی دو سه صفحه ای به من دادند که به دلیل تئاتری بودن، آن مونولوگ بلند را حفظ کردم. طلبه‌ها نشسته بودند. آن سکانس درباره اسرائیل و سخنان آتشین حضرت امام(ره) در این زمینه بود. وقتی من آمدم عده‌ای با دیدن چهره‌ام شوکه شدند. ما شروع که کردیم به سخنرانی آرام آرام صدای گریه‌های واقعی طلبه‌ها بلند شد. بعد از این سخنرانی سکوتی همه جا را فرا گرفت و بدون کات، صحنه ادامه پیدا کرد و همه صلوات فرستادند.»


به گزارش ایسنا، «آفتاب و زمین»، «سال های حادثه» و «روح الله» از دیگر سریال هایی است که طی این سال ها قبل از مجموعه «معمای شاه» به شخصیت امام (ره) پرداخته اند.

منبع خبر: خبر گزاری ایسنا

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *