شهرک های صنعتی مستعد احداث شهرک خورشیدی شناسایی شوند

ایسنا/مرکزی مدیر کل دفتر پژوهش و فناوری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق(ساتبا) با اشاره به اینکه ساوه قطب صنعت کشور است، بر شناسایی شهرک‌های صنعتی مستعد احداث شهرک خورشیدی تاکید کرد و گفت: ایجاد شهرک خورشیدی در کشور شروع شده و در ساوه به عنوان قطب صنعت ایران ظرفیت لازم برای ایجاد شهرک خورشیدی وجود دارد.


اکبر شعبانی‌کیا سه‌شنبه ۲۴ مردادماه ۱۴۰۲ در جلسه انرژی‌های تجدیدپذیر که در سالن جلسات فرمانداری ساوه با حضور معاون عمرانی استاندار مرکزی تشکیل شد، با تاکید بر فرهنگ سازی در حوزه مصرف انرژی و با اشاره به اینکه به لحاظ زمانی در حوزه انرژی در دوره گذار با سرعت بسیار زیاد قرار داریم، اظهار کرد: براساس آمار جهانی در سال‌های اخیر ۸۴ درصد از نیروگاه‌های جدیدی که در دنیا احداث شده از نوع تجدیدپذیر بوده و کمتر از ۱۶ درصد نیروگاه ها قدیمی یا فسیلی است.


وی با تاکید بر اینکه اکثر کشورها مانع توسعه نیروگاه های فسیلی شده‌اند، تصریح کرد: ناترازی تولید در حوزه برق و گاز دو مشکل اساسی کشور ما در زمان پیک مصرف در فصل تابستان و زمستان است و اگر نتوانیم این مشکلات را برطرف کنیم در آینده فرصت نخواهیم داشت.


وی در ادامه به ساخت مرکز تولید برق از زباله شهری ساوه در سال ۱۳۷۲ اشاره کرد و افزود: خروجی علمی این مرکز در حال حاضر مبانی علمی طراحی نیروگاه‌های تولید برق از زباله در کشور است.


شعبانی‌کیا در ادامه به موقعیت جغرافیایی شهر ساوه اشاره کرد و گفت: ساوه علاوه بر مجاورت با پایتخت و مزیت صنعتی و کشاورزی، از ظرفیت‌های خدادادی دیگری نیز برخوردار است که آفتاب زیاد و باد دو نعمت و مزیت برای این منطقه است. با این مزیت‌ها می‌توان انرژی‌های تجدیدپذیر را مبتنی بر باد و خورشید تولید کرد و توسعه داد.


وی بیان کرد: به دلیل وجود مبانی شهر سبز در ساوه باید توسعه المان‌های مختلف شهر سبز در آن رقم بخورد. ساوه به لحاظ نگرشی و تدوین برنامه‌های بلند مدت، شهری پویا و دارای ظرفیت‌های مقدماتی در حوزه انرژی تجدیدپذیر است که براین اساس انعقاد تفاهم نامه برای توسعه شهر مبتنی بر توسعه پایدار صورت گرفت.


او افزود: مدیریت شهر هوشمند با تاکید بر رعایت و مدیریت مصرف انرژی، آسان‌تر است. در ساوه این اقدام شروع شده و نیازمند مشارکت و عزم تمامی دستگاه‌های اجرایی است تا در قالب برنامه مدون با دیده شدن اولویت‌های متعدد و ظرفیت‌های اجرایی موجود در کشور، به مرحله اجرا درآید.


شعبانی‌کیا با تاکید بر اینکه مدیریت پسماند به یک معضل تبدیل شده است، تصریح کرد: هر یک نفر در سال ۶ برابر وزن خود پسماند تولید می‌کند و باید با فرهنگ سازی در چرخه مدیریت مصرف، موضوع تفکیک از مبدا در سایه اطلاع رسانی و همراه سازی به درستی صورت گیرد.


وی گفت: ظرفیت زیست محیطی در جوامع شهری به گونه ای نیست که بتوان این میزان زباله را تولید کرد و باید با تفکیک و انتقال به چرخه بازیافت، اقدام به کاهش تولید زباله کرد. آموزش شهروندی از دیگر الزاماتی است که باید از سنین دانش آموزی آن را شروع کرد.


وی در خصوص فعالیت نیروگاه‌های خورشیدی در کشور گفت: این نیروگاه ها دارای ظرفیت‌های متعددی هستند و باید با توسعه آنها علاوه بر تامین انرژی به دنبال درآمدزایی بود. برای اینکه ساوه به شهر سبز تبدیل شود باید اقدامات کیفی و کمی در حوزه انرژی تجدیدپذیر انجام شود. ظرفیت‌های خوبی در حوزه نیروگاه‌های خورشیدی در کشور ایجاد شده که می‌تواند مبنای اقدام مشترک در شهری نظیر ساوه قرار گیرد.


مدیرکل دفتر پژوهش و فناوری سازمان انرژی‌های تجدیدپذیر و بهره‌وری برق (ساتبا) با اشاره به اینکه بخشی از خانوارهای کشور تحت پوشش نهادهای حمایتی هستند، گفت: برای ایجاد درآمد پایدار برای خانواده‌های تحت پوشش نهادهای حمایتی، احداث نیروگاه های خورشیدی توسط نهادهای حمایتی و واگذاری آنها به خانواده‌های تحت پوشش به عنوان یک برنامه عملیاتی در حوزه تامین انرژی و نیز کسب درآمد برای این خانواده ها در حال اجراست.


وی افزود: تولید انرژی از طریق نیروگاه های خورشیدی یکی از اولویت های کشور است و هر مجموعه ای که بتواند در عمل به مسئولیت اجتماعی خود اقدام به تولید انرژی کند وزارت نیرو متعهد می شود که آنرا کیلووات ساعتی سه هزار تومان تا ۲۰ سال خریداری کند و برای خانواده‌های کمتر برخوردار یک درآمد پایدار است.


وی به ناترازی در تولید اشاره کرد و افزود: صنایع نیز می توانند در شهرک‌های صنعتی اقدام به نصب پنل خورشیدی کرده و برق تولید کنند که علاوه بر کاهش بار مصرفی برق و جلوگیری از قطعی برق صنایع، وزارت نیرو نیز برق مازاد تولیدی را خریداری خواهد کرد.


شعبانی‌کیا در ادامه با اشاره به اینکه ساوه قطب صنعت کشور است، افزود: ایجاد شهرک خورشیدی در کشور شروع شده و در ساوه به عنوان قطب صنعت، این ظرفیت برای ایجاد شهرک خورشیدی وجود دارد. باید با بررسی دقیق، منطقه‌ای را برای احداث نیروگاه‌های خورشیدی جانمایی و تبدیل به شهرک خورشیدی کرد.

منبع خبر: خبر گزاری ایسناآخرین اخبار,پربازدید ترین اخبار, اخبار روز

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *